Meteo i Serveis
Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària
Foto: Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària | Ajuntament de Barcelona / Vicente Zambrano González
Temps

Barcelona registra una temperatura màxima històrica a l'abril: 29 °C de màxima

Temps de lectura: 2 minuts
Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària
Foto: Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària | Ajuntament de Barcelona / Vicente Zambrano González

Les temperatures aquest cap de setmana han tocat sostre a tot Catalunya. De fet, a Barcelona l'Observatori Fabra ha registrat el rècord històric de temperatura en els 110 anys de registres en aquesta ubicació.

Què en sabem? L'ambient d'aquest cap de setmana ha estat més propi d'un mes de juny que noi pas de mitjan abril. Les platges de tot Catalunya s'han vist plenes i a les hores centrals del dia la temperatura ha estat sufocant.

Amb xifres. La calor que s'ha viscut aquest cap de setmana d'abril ha deixat diversos rècords.

  • Un dels més destacats ha estat el que s’ha assolit a l’històric Observatori Fabra de Barcelona. I és que aquesta estació ha registrat fins a 29 graus, molt clarament per sobre dels 27,6 que es van assolir el 12 d'abril de 2023.
  • Amb tot, aquest diumenge s’han assolit un total de set rècords de calor a l’abril en les estacions del Meteocat amb més de 20 anys de dades, entre les quals la de l’Observatori Fabra.
  • D'altra banda, la temperatura màxima d'aquest diumenge en general ha tornat a superar els 30 ºC a sectors de l'interior i del prelitoral i ha arribat a 32 a punts del Baix Ebre i del Segrià.

A més. Dissabte també es van batre rècords de calor en un mes d’abril en 11 estacions del Meteocat amb més de 20 anys de dades.

  • En zones d’alta muntanya a més de 2.200 metres d'altitud es van arribar a superar els 16 o 18 graus, com per exemple a la Bonaigua o a Malniu.

Previsions. Aquest dilluns encara tenim temperatures elevades per les dates, sobretot al sud del país. 

  • Tot i això, es preveu que entri vent del nord que farà baixar els termòmetres a partir de demà dimarts.
  • En principi, no es preveuen episodis de pluges destacats, però sí algunes tempestes esporàdiques.
  • Les temperatures, a partir dels propers dies, es mantindran estables fins a finals de mes, properes a la mitjana habitual.

Categoria: Meteo i Serveis