Meteo i Serveis
Pluges durant el cap de setmana i, sobretot, dilluns
Foto: Pluges durant el cap de setmana i, sobretot, dilluns | Erik Witsoe / unsplash.com
Meteorologia

Llarg període de precipitacions a Catalunya: dilluns, pluges com feia temps que no es veien

Actualitzat: Dissabte, 27 d'abril de 2024. 08:00
Temps de lectura: 2 minuts
Pluges durant el cap de setmana i, sobretot, dilluns
Foto: Pluges durant el cap de setmana i, sobretot, dilluns | Erik Witsoe / unsplash.com

El canvi radical del temps a Catalunya ja és aquí. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) pronostica precipitacions abundants durant els pròxims dies. 

Per què és important? Per dilluns hi ha probabilitat del temporal d'aigua a Catalunya més important des de fa molt de temps. Els experts preveuen que el tram final del mes d'abril serà especialment inestable. Estem a les portes de patir l'episodi de pluges més important de tota la primavera.

D'on venim? Dijous, les primeres nevades al Pirineu van donar la benvinguda a aquest període d'inestabilitat. 

Què en sabem? Aquest és l'inici d’un episodi de precipitació, segons afirma el Meteocat, que pronostica que "una pertorbació es desplaçarà des de l'Atlàntic cap a la península Ibèrica".

  • "A Catalunya, això implicarà un flux humit del sud i l’est, amb precipitació extensa i localment abundant".
  • El compte d'X (Twitter) Projecte 4 Estacions parla de "situació de primera categoria" amb models de previsió que "van molt forts". 

Previsió segons el Meteocat: Serà durant el cap de setmana i dilluns quan la precipitació podrà ser més extensa i generosa.

Amb més detall:

  • Dissabte: Els mapes de probabilitat mostren que la pluja pot arribar arreu, amb algunes tempestes a l’oest a la tarda. La probabilitat que s'acumulin més de 20 mm, però, es restringeix al nord-oest, sobretot al vessant sud del Pirineu Occidental on es podrien superar els 50 mm.
  • Diumenge: Els mapes mostren que la precipitació també pot arribar a tot Catalunya, amb precipitació més continuada i extensa durant la tarda. Tot i això, la probabilitat que se superin els 20 mm al llarg del dia és baixa arreu, però no descartable.
  • Dilluns: Els diferents escenaris mostren una probabilitat molt alta (entre el 95 i el 100%) de precipitació a tot Catalunya. La precipitació serà extensa i augmenta la probabilitat que se superin els 20 mm arreu, sobretot a punts del quadrant nord-est.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Pluja Meteorologia