Meteo i Serveis
S'esperen fortes pluges el dilluns i el dimarts
Foto: S'esperen fortes pluges el dilluns i el dimarts | Maistendencia.com
Temps

Alerta a Catalunya per inundacions: fins quan duraran les fortes pluges?

Temps de lectura: 1 minut
S'esperen fortes pluges el dilluns i el dimarts
Foto: S'esperen fortes pluges el dilluns i el dimarts | Maistendencia.com

Bones notícies per a la sequera a Catalunya. Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat a part de Catalunya per les pluges que poden caure en les pròximes hores.

El temps aquest dilluns

El Meteocat ha avisat que les pluges descarregaran amb força, especialment a zones de l'interior i de la costa. Els experts han activat avisos per la intensitat de les pluges i l'acumulació d'aigua a les comarques del centre i a la costa de Tarragona i Barcelona.

  • Les comarques on pot haver-hi més acumulació de pluja són el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat. Les pluges poden ser tan fortes que poden arribar a acumular més de 20 litres per metre quadrat.
  • Protecció Civil fa una crida a vigilar les crescudes sobtades de barrancs, rieres, rierols, subterranis i passos soterrats.
  • D’acord amb el Meteocat, les pluges poden ser localment intenses fins a la matinada d’aquest dimarts, 30 d’abril, però el plat fort de l’episodi s’espera a partir del migdia i fins a la nit.
  •  En general, les màximes es mouran entre els 12 i els 17 °C. 

El temps aquest dimarts 

L'episodi de pluja intensa es manté per a aquest dimarts, ja concentrat sobretot al Pirineu i Prepirineu orientals. Aquí, es poden superar, de nou, els 20 litres en mitja hora, amb possibles tempestes i calamarsa o pedra.

  • De moment, el Meteocat ha activat avisos grocs per intensitat de pluja dimarts a la tarda a les comarques del Lluçanès, el Ripollès, el Berguedà i a Osona.