Món Global
Guerra d'Ucraïna

Moren 23 civils en un atac rus contra un comboi humanitari

Almenys 23 civils han mort i 28 han resultat ferits en un atac de l'exèrcit rus a la regió ucraïnesa de Zaporíjia. Míssils russos han impactat contra un comboi en què hi havia ajuda humanitària i persones que anaven a recollir familiars per fugir del territori rus.

Per què és important? Zaporiyia és una de les quatre regions que va sotmetre a referèndum l'annexió a Rússia i que avui mateix el president Vladímir Putin formalitzarà com a part del seu país, després que guanyés el sí.

  • L'annexió incompleix el dret internacional.
  • Zaporiya és un dels principals punts calents de la guerra per la ubicació de la central nuclear que ha estat atacada en diverses ocasions.

Background: Les Nacions Unides calculen que des d'inici de la segona fase de la invasió (febrer 2022) la guerra ha causa 5.900 morts civils ucraïnesos, entre les quals hi ha 379 infants. També estima més de 8.000 ferits, la majoria per impactes d'armes explosives, com ara bombardejos i míssils.

  • El passat dia 16 de setembre es va localitzar als volts de Kíev una fossa comuna on hi havia uns 440 cossos enterrats.
  • A l'abril, les autoritats ucraïneses van trobar els cossos de 420 civils a Bucha, assassinats pels russos durant la seva retirada, molts d'ells, al carrer.

Què han dit?

  • El governador regional, Oleksandr Starukh, ha piulat que "hi ha morts i ferits. Membres del personal d'emergència, metges i tots els serveis rellevants estan treballant en el lloc dels fets".
  • En una altra publicació ha afegit "Cremeu a l'infern, maleïts brivalls!"

Categoria: Món Global
Etiquetes: Guerra Ucraïna