Món Global
Internacional

Trump demanda la CNN per haver-lo "difamat"

Donald Trump demana 475 milions de dòlars a la cadena de notícies nord-americana CNN. Assegura que aquesta està fent una "campanya de difamació i calúmnies" contra ell. La demanda que l'expresident dels Estats Units ha presentat davant un tribunal de Florida assegura que el mitjà vol "derrotar-lo políticament".

Per què és important? Trump i el seu equip de confiança estan sent investigats per la seva possible implicació, directa o indirecta, en l'assalt al Capitoli del gener de 2021 després que Trump perdés les eleccions.

  • Ara ha estat ell qui ha portat als Tribunals a la CNN i té intenció de querellar-se contra més mitjans.
  • Diu que el van criticar per no reconèixer el resultat de les últimes eleccions, tot i les "aclaparadores proves de frau".

Què diu? La demanda acusa directament la CNN de fer campanya contra ell i de posicionar-se políticament. Diu:

  • "Com a part del seu esforç per inclinar la balança política cap a l'esquerra, la CNN ha intentat tacar el nom del demandant".
  • "Més enllà de ressaltar qualsevol informació negativa sobre el demandant i ignorar tota la informació positiva sobre ell, la CNN ha intentat utilitzar el seu nom i influència, suposadament com a font d'informació "fiable", per difamar al demandant".

Els dubtes. L'expresident dels Estats Units, que va perdre les eleccions el 2020 davant l'actual president Joe Biden, encara no ha confirmat si es tornarà a presentar als pròxims comicis del 2024.

Categoria: Món Global