Món Global
Foto: | Europa Press
Energia

Gazprom amenaça: si s'aplica un topall al gas rus, tallarà el subministrament

Foto: | Europa Press

L'empresa gasística Gazprom ha amenaçat de tallar el subministrament del gas si la Unió Europea li aplica un topall. El Consell d'Administració de la companyia russa ha argumentat que aquest moviment incompliria els contractes firmats.

Per què és important? Si Gazprom fa efectiu l'aturada del subministrament del gas a Europa, suposaria una gran amenaça a l'estabilitat de l'economia d'Occident, que ha d'afrontar un hivern enmig d'una crisi.

Què ha dit? El president del Consell d'Administració de Gazprom, Alexei Miller, ha avisat Europa sobre els moviments de l'empresa enfront d'un topall al seu gas.

  • "La nostra guia són els contractes firmats"
  • "Una decisió de caràcter tan unilateral seria considerada una violació dels termes essencials del contracte, el que implica el final dels subministraments".

D'on venim? La setmana passada, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va plantejar als líders del bloc una intervenció al mercat europeu del gas i establir un límit al preu dels contractes amb índex de referència europeu.

  • La Comissió Europea també planteja determinar un preu màxim per a les importacions de gas de Moscou, sigui a través de gasoducte o en forma de Gas Natural Liquat.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Gas Europa Rússia