Món Global
Foto: | @nmitarakis Twitter
Migració

Troben 92 migrants nus a la frontera entre Turquia i Grècia

Foto: | @nmitarakis Twitter

La policia grega va rescatar un grup de 92 persones migrants, homes, a la vora del riu Evros, que fa frontera amb Turquia. Grècia i Turquia s'acusen mútuament de ser responsables del maltractament a aquestes persones. L'Agència de Refugiats de les Nacions Unides (ACNUR) ha denunciat el tracte que considera "cruel i denigrant" i ha demanat una "investigació a fons" dels fets.

Per què és important?  Grècia i Turquia són països aliats, membres de l'OTAN, però arrosseguen un conflicte històric per la gestió de la frontera i el traspàs de migrants.

D'on venim? L'any 2016 quan un milió de persones que fugien de les guerres de Síria, Iraq i Afganistan van voler entrar a Europa per Grècia, accedint-hi a través de Turquia, es va generar una gran crisi.

  • Aleshores Turquia va signar un acord amb la Unió Europea en què acceptava milions d'euros per aturar el flux de refugiats.

Què diuen? Grècia ha acusat Turquia d'haver abandonat els demandants d'asil d'una forma "bàrbara i medieval".

  • Turquia, per la seva banda, ha retornat l'acusació dient que Grècia està difonent "notícies falses" i que ha preparat la situació amb els migrants, tractant-los amb "crueltat", només per acusar-lo.
  • En la seva última intervenció a l'ONU, el president turc va acusar Grècia de fer del mar Egeu un "cementiri" a causa de les seves "polítiques opressores" d'immigració.

Què esperar? Ara el cas és en mans de l'ONU qui haurà d'investigar els fets. De moment, segons la policia grega i els treballadors de la frontera de la UE, els refugiats són persones de Síria i Afganistan.

  • Expliquen que els van obligar a travessar el riu Evros, amb aigua congelada, només amb unes botes de plàstic.
  • No se sap encara com ni per què estaven sense roba.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Crisi OTAN