Món Global
Foto: | Europa Press
Internacional

L'exassesor de Trump, Steve Bannon, condemnat a 4 mesos de presó

Foto: | Europa Press

Un tribunal federal de Washington ha condemnat a Steve Bannon, l'exassessor de l'expresident dels Estats Units, Donald Trump, a 4 mesos de presó.

Per què és important? Bannon va ser cap d'estratègia de Trump durant els primers mesos de la legislatura del polèmic mandatari a la Casa Blanca. 

Què sabem? La condemna ha vingut motivada per la seva negativa a col·laborar amb el comité legislatiu que investiga l'assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021.

  • Però la mà dreta de Trump és acusat per un altre delicte: no entregar els documents que l'òrgan exigia.

A més: Els fiscals del Departament de Justícia van demanar una pena de 200.000 dòlars de multa i 6 mesos de presó.

  • El jutge Carl Nichols, a petició de la fiscalia, ha acceptat que l'acusat pagui una multa de 6.500 dòlars. 

Què diuen? Nichols ha dit que Bannon no havia mostrat "cap remordiment per les seves accions" i que "encara ha de demostrar que té alguna intenció de complir amb la citació".

A partir d'ara: L'execució queda a l'espera a que la defensa presenti el recurs d'apel·lació, cosa que els advocats de Bannon ja han anunciat. 

Background: Steve Bannon ha tingut un paper clau en la normalització de l'extrema dreta als EUA. L'any 2012, Bannon va assumir les regnes del productor de contingut Breitbart News, difusor de diverses teories de la conspiració, de notícies inventades i amb una marcada línia ultradretana i negacionista del canvi climàtic.

 L'exassessor de Trump va provar de desembarcar a Europa, però va topar amb la resistència de bona part de l'extrema dreta local, que no en volia saber res.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Estats Units