Món Global
Foto: | Europa Press
Guerra Ucraïna

Ucraïna il·legalitza el Partit Socialista ucraïnès per "prorús"

Redacció.
Foto: | Europa Press

Ucraïna ha il·legalitzat el Partit Socialista d'Ucraïna (PSU) per considerar-lo 'prorús', segons ha informat el Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU).

El motiu: La prohibició, segons l'organisme, "es basa en proves sobre les activitats destructives del partit, recopilades dins de l'abast de la resposta de la SBU a les amenaces a la seguretat nacional."

Què sabem? La decisió ha estat presa pel Tribunal Administratiu de Cassació d'Ucraïna, ja que el Tribunal Suprem d'Ucraïna va rebutjar el recurs del Partit Socialista d'Ucraïna.

  • El SBU apunta el suport del PSU a l'"agressiva política antiucraïnesa de Rússia", tant en la direcció com dels membres “ordinaris” d'aquest partit.

Situació actual: El PSU se suma així a un llistat de dotze partits il·legalitzats que inclou al Bloc d'Oposició, Socialistes, Partit Justícia i Desenvolupament, Nashi, Estat, Bloc de Vladimir Saldo, Oposició d'Esquerra, Partit Xaria, Unió de Forces d'Esquerra, Plataforma d'Oposició-Per la Vida i Partit Socialista Progressista d'Ucraïna.

D'on venim? Les activitats d'aquestes formacions estaven ja prohibides arran d'un decret presidencial del president Volodimir Zelenski, per la invasió russa al país el mes de febrer passat.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Guerra Ucraïna