Món Global
Istanbul (Turquia)
Foto: Istanbul (Turquia) | Europa Press
Turquia

Detenen la presumpta autora de l'atemptat terrorista a Istanbul

Istanbul (Turquia)
Foto: Istanbul (Turquia) | Europa Press

Les autoritats turques han detingut la presumpta autora de l'explosió d'aquest diumenge passat  que ha causat sis morts i més de vuitanta ferits. La policia també ha detingut una vintena de sospitosos vinculats a una de les filials del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).

Per què és important? L'explosió ha causat sis morts i més de vuitanta ferits, dels quals una trentena continuen hospitalitzats. 

Situació actual: La policia turca ha detingut la presumpta autora de l'atac a Istanbul d'aquest diumenge.

  • El ministre d'interior turc, Suleyman Soylu, ha informat de la detenció d'una vintena de sospitosos més vinculats a les Unitats de Protecció Popular, una de les filials del Partit dels Treballadors del Kurdistan. 
  • Per la seva part, el ministre de Justícia turc, Bekir Bozdag, ha detallat que les autoritats turques van identificar la detinguda a través de les càmeres de seguretat.
  • La dona estava asseguda en un banc durant quaranta minuts i el va abandonar just dos minuts després de l'explosió, deixant una bossa de plàstic. 
  • Segons les primeres hipòtesis, la bossa contenia el dispositiu que va provocar l'explosió.

D'on venim? Turquia va ser colpejada per una sèrie d'atemptats mortals entre el 2015 i el 2017 per part de l'ISIL (ISIS) i pel Partit dels Treballadors del Kurdistan. L'explosió ha estat un xoc, ja que no hi ha hagut cap advertència recent sobre atacs a la ciutat. 

Categoria: Món Global
Etiqueta: Terrorisme