Món Global
El president de Polònia, Andrzej Duda, en una roda premsa poc després de l'atac
Foto: El president de Polònia, Andrzej Duda, en una roda premsa poc després de l'atac | EFE
Guerra Ucraïna

Míssils ucraïnesos haurien bombardejat Polònia, segons els EUA

El president de Polònia, Andrzej Duda, en una roda premsa poc després de l'atac
Foto: El president de Polònia, Andrzej Duda, en una roda premsa poc després de l'atac | EFE

Els serveis d'intel·ligència dels EUA apunten que l'atac a Polònia que aquest dimarts ha matat dues persones hauria estat provocat per míssils ucraïnesos llençats per defensar-se d'un atac rus. 

Què sabem: Segons l'agència de notícies Associated Press, que cita fonts d'intel·ligència nord-americanes, Rússia no estaria al darrere d'un bombardeig que ha causat estupor entre els líders mundials per les conseqüències que podrien tenir. 

  • La investigació sobre l'autoria d'aquesta agressió, la primera a un país membre de l'OTAN durant la guerra a Ucraïna, segueix oberta.
  • Aquesta notícia donaria per bones les paraules de Moscou que després de l'atac va negar ràpidament qualsevol implicació.
  • L'atac s'ha produït a la localitat de Przewodów, a pocs quilòmetres de la frontera amb Ucraïna

Situació actual: La notícia ha irromput al G20 amb la presència del president Pedro Sánchez que representa a Espanya com a país convidat. 

  • Els líders de l'OTAN i el G7 han emès una declaració conjunta on han rectificat el seu suport i assistència a Polònia per dur a terme una investigació per l'impacte.

Què diuen: Mentre Volodimir Zelenski feia una crida a l'"acció" per respondre a "l'atac amb míssils russos", Rússia negava l'autoria i ho qualificava de "provocació deliberada" per generar una escalada de tensions.

Seguirà en ampliació...

Categoria: Món Global