Món Global
Donald Trump i Joe Biden
Foto: Donald Trump i Joe Biden | Europa Press
Estats Units

Elon Musk anuncia qui vol que sigui president dels EUA: Ni Biden ni Trump

Donald Trump i Joe Biden
Foto: Donald Trump i Joe Biden | Europa Press

El propietari de Twitter, Elon Musk, ha afirmat aquest divendres que recolzarà el governador de Florida, el republicà Ron DeSantis, si aquest decideix presentar-se a les primàries republicanes com a contrincant de l'expresident Donald Trump.

Per què és important? La plataforma que ara dirigeix Musk va ser clau per la victòria de Donald Trump el 2016 i va marcar la seva sortida de la Casa Blanca el 2020. L'empresari californià ha restablert el compte del president, una decisió que tindrà un impacte directe en el futur del lideratge republicà.

Què ha passat? Preguntat per un usuari de la seva xarxa social sobre si donaria suport al governador de Florida si aquest decideix optar a les eleccions presidencials del 2024, el magnat sud-africà ha reconegut que "Sí".

  • "La meva preferència per a la Presidència del 2024 és algú assenyat i centrista. Esperava que aquest fos el cas de l'Administració Biden, però fins ara m'ha decebut", ha assegurat el propietari de Twitter.
  • El magnat es va confessar com "un important partidari" de la Presidència de Barack Obama amb Joe Biden com a vicepresident i que en les eleccions del 2020 va votar "de mala gana" l'actual president en lloc de Trump.

Qui és Ron DeSantis? És l'actual governador republicà de l'estat de Florida. El passat 7 de novembre va ser escollit per un segon mandat en unes eleccions on va arrasar fins i tot als comptats més demòcrates.

  • Té una línia política molt similar a Trump respecte a la immigració, l'avortament i l'ús d'armes, però dins de l'stablisment. 
  • L'expresident ha llançat una campanya molt crítica amb el seu potencial rival, qui compta amb molt suport dins de l'àrea més conservadora dels republicans.

A més,  Musk ha defensat la seva decisió de restablir el compte de la plataforma de l'expresident Trump.

  • El perfil havia estat suspès des del gener del 2021, després d'incitar a l'assalt al Capitoli, fins a la setmana passada.
  • Ara, Musk sosté que va ser "un greu error" per part de l'antiga directiva de Twitter.
  • "Estic bé que Trump no piuli. L'important és que Twitter corregeixi un greu error en tancar el seu compte, tot i que no va violar la llei ni els termes del servei. Eliminar el perfil d'un president en exercici va soscavar la confiança pública a Twitter a la meitat dels Estats Units", ha explicat el multimilionari.