Món Global
Foto: | Europa Press
Europa

Ucraïna eleva a 17 les ambaixades que han rebut cartes bomba i paquets sagnants

Foto: | Europa Press

Ucraïna ha elevat a disset les ambaixades europees que han rebut cartes amb explosius o paquets sagnants i amb parts del cos d'animals.

Per què és important? No es tracta d'un cas aïllat i com indica Ucraïna es podria tractar d'una campanya d'intimidament als països que s'han posicionat en contra de Rússia.

Al detall: El govern ucraïnès ha indicat que aquesta mena de paquets han arribat a les ambaixades del país a Hongria, Països Baixos, Polònia, Croàcia i Itàlia, encara que també s'han registrat enviaments sospitosos a consultats del país a Polònia, República Txeca i Itàlia.

Què ha dit? El ministre de l'Exterior d'Ucraïna, Dimitro Kuleba, ha elevat la xifra durant una entrevista amb la cadena CNN i ha assenyalat directament a Rússia.

  • "Em sento temptat de nomenar a Rússia de seguida, perquè, en primer lloc, s'ha de respondre la pregunta, qui es beneficia d'això?", ha reblat.
  • "Rússia és directament responsable d'aquests atacs", ha afirmat, i ha seguit: "Qui ho hagi fet simpatitza amb la causa russa i vol escampar el terror".

A més: Kuleba ha dit prèviament que hi ha motius per pensar que hi ha "una campanya ben planejada de terror i intimidació contra les ambaixades i consultats d'Ucraïna".

  • "Incapaços de detenir a Ucraïna en el front diplomàtic estan tractant d'intimidar-nos", ha sentenciat.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Ucraïna Europa