Món Global
L'exproductor Harvey Weinstein en un jutjat a Nova York
Foto: L'exproductor Harvey Weinstein en un jutjat a Nova York | Ron Adar / Europa Press
Violència masclista

Harvey Weinstein, condemnat un altre cop per violació

L'exproductor Harvey Weinstein en un jutjat a Nova York
Foto: L'exproductor Harvey Weinstein en un jutjat a Nova York | Ron Adar / Europa Press

El productor de Hollywood, Harvey Weinstein, ha estat declarat culpable aquest dilluns per un tribunal de Los Angeles pels delictes de violació, sexe oral forçat, així com d'un tercer càrrec de conducte sexual inapropiat.

Per què és important? Més de 100 dones han acusat Weinstein per conducta sexual inapropiada des del 2017, moment en què es va desfermar el moviment #MeToo, quan infinitat d'actrius, models i dones del món del cinema van denunciar el productor.

D'on venim? El 2020, dos anys després que sortissin a la llum les acusacions contra ell, un jurat de Nova York va condemnar a 23 anys de presó el productor per un càrrec de violació en tercer grau comès sobre Jessica Mann, i un delicte sexual a primer grau sobre l'ajudant de producció Mimi Haley.

I ara: A l'antiga condemna se li afegeixen tres càrrecs vinculats a l'acusació una model i actriu que va testificar que el magnat del cinema la va agredir en una habitació d'hotel de Beverly Hills el febrer del 2013, segons ha informat CNN.

Què han dit? En un comunicat, l'actriu que va patir abús per part del productor a Beverly Hills, identificada anònimament com a Jane Doe, ha reflexionat sobre aquesta nova condemna:

  • "Harvey Weinstein va destruir per sempre una part de mi aquella nit el 2013. No recuperaré mai l'esquena. El judici penal va ser brutal".
  • "Els advocats de Weinstein em van fer passar un infern a l'estrada dels testimonis. Però sabia que havia de veure això fins i tot el final, i ho vaig fer".
  • "Espero que Harvey Weinstein no vegi mai l'exterior d'una cel·la de presó durant la seva vida", ha afegit Jane Doe".

A partir d'ara: La decisió, a la qual li falta una condemna, afegirà més anys de presó a Weinstein, que té 70 anys i que ja compleix una pena de 23 anys de presó a Nova York per altres violacions, segons 'Los Angeles Times '.

  • Tot i això, el jurat, format per cinc dones i set homes, va absoldre el desprestigiat magnat cinematogràfic dels càrrecs més greus, violació en primer grau i, especialment, del de conducta sexual depredadora que podria haver-li comportat la cadena perpètua.