Món Global
Imatge de la campanya de Nadal del mitjà rus RT
Foto: Imatge de la campanya de Nadal del mitjà rus RT | Twitter
RÚSSIA

El cruel missatge del Kremlin per Nadal als europeus

Imatge de la campanya de Nadal del mitjà rus RT
Foto: Imatge de la campanya de Nadal del mitjà rus RT | Twitter

L'emissora estatal russa RT ha compartit el seu 'spot' de Nadal, explícitament dirigit a la Unió Europea, en què recorden que es pot continuar veient el contingut de la seva pàgina encara que aquesta estigui vetada des del març a Europa per raons propagandístiques.

Per què és important? El web del mitjà continua sent accessible utilitzant una VPN, un servei que canvia la localització geogràfica de l'usuari.

D'on venim? La Unió Europea va prohibir amb efecte immediat la difusió en terreny comunitari dels mitjans de comunicació RT i Sputnik, tots dos sota el control de l'Estat rus, per desinformació sistemàtica sobre la invasió russa d'Ucraïna.

  • Ara tots dos mitjans aprofiten els intersticis d'internet, recorrent a nous dominis, que reprodueixen paraula per paraula els seus continguts.

Què diuen? L'anunci no ha tardat a acumular milers de reproduccions i comentaris, la majoria d'usuaris indignats amb la campanya del mitjà rus.

  • "Estan malalts. Qui pot trobar alegria en burlar-se de fer que els altres es desgraciessin. És inhumà. No hi ha lloc en el cel per aquesta gent".
  • "Bé, això és un minut de la meva vida que no tornaré a recuperar".

Què sabem? Malgrat la prohibició dels mitjans RT i Sputnik a la Unió Europea, Rússia no ha renunciat a la seva guerra d'informació contra la resta del continent aprofitant els buits d'internet o webs fictícies de diaris.

Background: Les 12 pàgines principals que difonen articles del canal de propaganda del Kremlin a la UE han acumulat més de cinc milions de visites en dos mesos.

  • Els professionals asseguren que evitar el veto occidental és molt senzill.

Categoria: Món Global