Món Global
L'atac amb míssils al centre de la ciutat ucraïnesa
Foto: L'atac amb míssils al centre de la ciutat ucraïnesa | ACN
INVASIÓ D'UCRAÏNA

Rússia sotmet Kherson a un intens setge per Nadal, amb diversos morts

L'atac amb míssils al centre de la ciutat ucraïnesa
Foto: L'atac amb míssils al centre de la ciutat ucraïnesa | ACN

L'exèrcit rus ha bombardejat aquest dissabte el centre de Kherson, al sud d'Ucraïna, amb un balanç d'almenys vuit morts i més de 30 de ferits. 

Per què és important? L'exèrcit ucraïnès va recuperar el control de la ciutat fa poques setmanes, després que Rússia retirés els seus homes de la ciutat.

  • Kherson fa unes 48 hores que està sotmesa sota un intens setge coincidint amb la vigília de Nadal.
  • Segons el governador de Kherson, Yaroslav Ianuxèvitx, la ciutat ha rebut almenys 74 impactes de míssils i coets russos.

On? L'atac s'ha produït aquest dissabte al matí, coincidint amb la vigília de Nadal, a tocar d'un mercat cèntric de la ciutat.

  • És un dels moments en què s'acumulen més clients.

Què diu Zelenski? El president ucraïnès ha condemnat l'atac a Kherson i ha compartit quatre imatges de la destrucció i les víctimes.

  • "Això no és material sensible, és la vida real a Ucraïna. Kherson. La vigília de Nadal, al centre de la ciutat".
  • "És terror, és matar per intimidació i plaer. El món ha de veure contra quin mal absolut estem lluitant".

Què diu el governador de Kherson? Yaroslav Ianuxèvitx ha parlat de l'impacte de fins a 74 míssils i coets russos en les últimes hores.

  • "L'enemic ataca sense pietat els barris residencials de Kherson durant tot el dia i es registren fins a 36 bombardejos".
  • "Els projectils russos han impactat contra infraestructures, hospitals, botigues, edificis d'apartaments i escoles".

Què diu el president de Bielorússia? Aleksandr Lukaixenko, ha arribat aquest dissabte a Moscou per reunir-se amb el seu homòleg, Vladimir Putin, només cinc dies després de la seva trobada a Minsk, enmig dels temors creixents d'una implicació més directa de Bielorússia a la guerra d'Ucraïna.  

A més, el ministre d'exteriors d'Ucraïna, Dmitro Kuleba, ha condemnat al seu compte de Twitter l'atac i el "terror" rus.

  • "Mentre famílies a Europa, a Amèrica del Nord i més enllà, preparen els sopars de Nadal, tingueu un pensament per a Ucraïna, que combat el mal (absolut) en aquest moment".

D'on venim? La passada nit s'havien registrat més bombardejos a les regions de Sumy, Khàrkiv i Zaporiyia, Mikolaiv, entre d'altres.

 

Categoria: Món Global