Món Global
Membres dels talibà fan guàrdia en un punt de control a Kabul
Foto: Membres dels talibà fan guàrdia en un punt de control a Kabul | Arxiu / Europa Press
Afganistán

Almenys 10 morts a causa d'una explosió a l'aeroport de Kabul

Membres dels talibà fan guàrdia en un punt de control a Kabul
Foto: Membres dels talibà fan guàrdia en un punt de control a Kabul | Arxiu / Europa Press

Almenys 10 persones han mort i 8 han estat ferides per una explosió a primera hora del matí prop de la porta principal de l'Aeroport Internacional de Kabul, a l'Afganistan, sense que de moment hagi estat reivindicada l'autoria de l'atac.

Per què és important? Centenars de persones, inclosos membres de les comunitats minoritàries de l'Afganistan, han estat assassinades i ferides en atacs des que els talibans van tornar al poder.

Què sabem? L'explosió s'ha produït sobre les 8.00 del matí (hora local), segons ha recollit l'agència de notícies Khaama.

  • De moment no hi ha reclamació de l'autoria de l'atac, encara que explosions similars a la capital han estat reivindicades pel grup gihadista Estat Islàmic Província de Jorasán (ISKP), que considera els talibans uns traïdors a l'ortodòxia de la 'sharia' o llei islàmica i defensen una interpretació molt més dura.

D'on venim? El grup gihadista va reivindicar l'autoria d'un atac el 12 de desembre contra un hotel a la capital afganesa, Kabul, en què almenys 30 persones van morir o van resultar ferides.

A més: L'atac va ser condemnat pel secretari general de Nacions Unides, António Guterres.

Què han dit? Un portaveu de la cartera d'Interior de les autoritats instaurades pels talibans a l'Afganistan, Abdul Nafay Takoor, ha informat de l'explosió.

  • "Avui al matí ha tingut lloc una explosió a l'exterior de l'aeroport militar de Kabul, a causa de la qual alguns dels nostres ciutadans van resultar martiritzats i ferits", va dir el portaveu Abdul Nafi Takor a l'agència de notícies Reuters, i va afegir que s'està investigant.
Categoria: Món Global
Etiqueta: Terrorisme