Món Global
Fotografia del accidente
Foto: Fotografia del accidente | EFE/ Bijaya Neupane
Àsia

Almenys 68 morts en un accident d'avió al Nepal

Fotografia del accidente
Foto: Fotografia del accidente | EFE/ Bijaya Neupane

Almenys 68 persones han mort en el sinistre d'aquest diumenge de l'avió de la companyia Yeti Airlines a la ciutat de Pokhara, al centre del Nepal, amb 72 persones a bord.

Què sabem? L'avió havia sortit de Katmandú cap a Pokhara a les 10.33 (hora local) i, per causes que ja s'investiguen, s'ha estavellat durant la maniobra d'aproximació a l'aeroport internacional de Pokhara, a la vall del riu Seti.

  • A bord de l'avió hi viatjaven 68 passatgers, dos pilots i dues hostesses fins a completar els 72 integrants compresos en el manifest de vol, entre els quals sis menors d'edat.
  • El nombre provisional de morts ha estat confirmat per un portaveu policial a l'agència de notícies DPA.

Els detalls: A més de nepalesos, viatjaven a bord ciutadans indis, russos, coreans i almenys un passatger d'Irlanda, un altre de l'Argentina i un altre de França, segons han confirmat autoritats aeroportuàries a l'agència de notícies índia ANI.

Què han dit? Segons ha recollit el mitjà local 'Nepal News', el cap del districte de Kaski, Tek Bahadur, ha afirmat que després de rebre la informació sobre l'accident aeri a la vall del riu Seti, ha donat instruccions a l'hospital i a les ambulàncies perquè estiguessin en alerta màxima.

  • El primer ministre, Pushpa Kamal Dahal, es troba al centre de coordinació de l'aeroport internacional de Tribhuwan a Katmandú acompanyat del ministre d'Interior, Rabi Lamichhane.

A més: El cap de govern ha donat instruccions a totes les agències governamentals perquè prenguin mesures efectives de rescat i ha declarat dol nacional després de la reunió d'emergència del Consell de Ministres mantinguda aquest matí.

 

Categoria: Món Global
Etiqueta: Successos