Món Global
Manifestació a França
Foto: Manifestació a França | EFE
Pensions

França surt al carrer contra la reforma de les pensions amb Macron a Barcelona

Manifestació a França
Foto: Manifestació a França | EFE

França ha sortit al carrer aquest dijous en una vaga general que convoca més de 200 manifestacions contra la reforma de les pensions del president francès, Emmanuel Macron.

Per què és important? Aquestes mobilitzacions coincideixen amb la visita de Macron a Barcelona per la cimera hispano-francesa.

En profunditat: El projecte de Macron proposa elevar l'edat de jubilació als 64 anys i accelerar l'exigència de cotitzar durant 43 anys per cobrar la pensió íntegra.

  • Els sindicats han desbordat els carrers amb escoles tancades i transports paralitzats. El govern francès ha desplegat 10.000 policies arreu del territori.
  • Macron ho viu des de la distància, a Catalunya, on s'ha reunit amb el president espanyol per firmar el Tractat de Barcelona.

Què ha dit? Macron ha defensat des de Barcelona la seva reforma del sistema de pensions, que considera "justa i responsable".

  • Ha dit que per "salvar el sistema, cal reformar-lo". "Només cal mirar altres països europeus per veure que França va amb retard", ha defensat el líder francès en referència a l'augment de l'edat de jubilació dels 62 als 64 anys.
  • Ha apel·lat a la responsabilitat dels organitzadors de les protestes perquè siguin "sense violència ni massa inconvenients per als francesos".
Categoria: Món Global
Etiqueta: Emmanuel Macron