Món Global
Dos carlins
Foto: Dos carlins | Europa Press / Arxiu
Drets dels animals

Països Baixos vol prohibir els carlins per evitar el seu "patiment"

Dos carlins
Foto: Dos carlins | Europa Press / Arxiu

El Ministeri d'Agricultura, Natura i Qualitat Alimentària dels Països Baixos ha anunciat divendres una iniciativa per evitar el patiment animal que inclou la possible prohibició dels gossos carlins o els gats Fold escocesos.

Els detalls: El Ministeri contempla la possibilitat de crear una llista amb característiques externes que puguin resultar perjudicials per als animals.

  • Entre elles, s'inclouen els gossos que no poden respirar adequadament a causa del seu musell curt, com els carlins.

Què han dit?

  • "Aquest tema m'afecta no només com a ministre, sinó també com a persona. Els fem la vida miserable a animals innocents, simplement perquè pensem que són 'bells' i 'bonics, ha indicat el ministre neerlandès Piet Adema en un comunicat.
  • "Per això avui estem fent un gran pas cap a uns Països Baixos on cap mascota hagi de patir per la seva aparença", ha afegit.

Tot i això: "Les persones que ja tenen a casa un animal amb aquesta característica que estigui prohibida es poden quedar amb aquest animal fins que mori", ha aclarit el ministre, que ha informat que l'Executiu vol preparar dues mesures paral·leles, una sobre la prohibició d'aquest tipus d'animals i una altra sobre la venda, la importació o l'exposició.

A més: Altres dels animals afectats podrien ser els gats de raça Scottish Fold pel fet que tenen una mutació genètica que els produeix dolor al cartílag de les potes.

  • Per aquest motiu, tenen les orelles plegades, segons ha informat el diari 'Het Parool'.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Animals Europa