Món Global
Incendi als Alps
Foto: Incendi als Alps | Reuters
Incendis

Grans incendis a Grècia i Suïssa: Evacuacions, cases cremades i quilòmetres arrasats

Temps de lectura: 1 minut
Incendi als Alps
Foto: Incendi als Alps | Reuters

L'extrema calor que colpeja Catalunya també s'està vivint a Europa, sobretot a Suïssa i Grècia on diferents incendis han arrasat quilòmetres de terreny cremant cases, vehicles i obligant a evacuar milers de persones.

Per què és important? Les extremes temperatures han fet que els termòmetres a Grècia arribessin als més de 44 graus. A Catalunya el risc d'incendi també és elevat i l'extrema temperatura un perill per a la salut pública, s'ha arribat als més de 45 graus en alguns punts del territori.

Què en sabem? Diversos incendis cremen a Grècia i es propaguen ràpidament. Un d'ells va començar a uns 35 quilòmetres d'Atenes i va arribar a recórrer més de 12 quilòmetres en dues hores.

  • Aquest incendi que crema a la costa oest de l'Àtica crema en una zona amb alta densitat de població, especialment a l'estiu, fet que ha forçat a desallotjar i evacuar tots els habitants.
  • Un altre incendi a Grècia es troba a uns 50 quilòmetres al nord d'Atenes, a la zona de Dervenokhoria, on crema un bosc verge.

A més, l'incendi forestal que crema als Alps suïssos s'expandeix amb tanta rapidesa que ha fet que més de 200 persones haguessin de ser evacuades.

  • Les dimensions de l'incendi fan que poder-lo controlar sigui molt complicat i puguin fer falta dies o setmanes per aconseguir-ho, segons han informat els bombers.

Què diuen? El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, ha atribuït aquests incendis al canvi climàtic i ha dit que indemnitzarà els afectats.

Categoria: Món Global