Món Global
Joe Biden, president dels EUA
Foto: Joe Biden, president dels EUA | EFE
Estats Units

Amenaça d'atemptar contra Joe Biden i l'FBI el mata

Temps de lectura: 2 minuts
Joe Biden, president dels EUA
Foto: Joe Biden, president dels EUA | EFE

Els serveis de la Federal Bureau of Investigation (FBI) nord-americans han matat un home que planificava atemptar contra el president dels EUA, Joe Biden.

Què en sabem? L'home havia escrit diversos missatges contra diverses autoritats a les xarxes socials, entre elles Kamala Harris. La policia va valorar que els missatges tenien prou probabilitat de ser vertaders.

D'on venim? L'FBI l'investigava des de feia mesos. En un d'aquests missatges l'home hauria escrit una amenaça contra Biden.

  • Després de mesos al punt de mira de l'FBI, la policia es va dirigir a casa de l'investigat, Carig Robertson, a l'estat de Utah. La intenció era detenir-lo i investigar-lo, però hi va haver un tiroteig, i l'home va morir.
  • Tot i que la investigació va començar el mes d'abril, els serveis que protegeixen a Joe Biden no van conèixer el cas fins al juny.

En detall: La denúncia interposada pels fiscals federals de Utah apunta que l'home tenia 70 anys i era fidel seguidor de l'expresident del país Donald Trump.

  • De fet, entre les amenaces que havia publicat n'hi havia contra els fiscals que havien dut la investigació de Trump.
  • El que va portar, finalment, a actuar a l'FBI va ser un missatge força específic en què l'home expressava la seva intenció d'atemptar contra Biden durant la seva visita presidencial a Utah.
  • Carig Robertson s'enfrontava a una denúncia per amenaces interestatals, amenaces contra el president, impediment i represàlies contra els agents de l'ordre federals a través d'amenaces.

La situació actual: En cap cas era intenció de l'FBI posar fi a la vida de l'investigat, i per això, s'ha obert una investigació sobre els fets.

Categoria: Món Global