Món Global
Palestins celebrant que han robat un cotxe militar israelià
Foto: Palestins celebrant que han robat un cotxe militar israelià | EFE
Orient Pròxim

Israel declara la guerra a Palestina després que Hamàs sembri el terror

Temps de lectura: 2 minuts
Palestins celebrant que han robat un cotxe militar israelià
Foto: Palestins celebrant que han robat un cotxe militar israelià | EFE

Esclata el conflicte. Israel ha declarat la guerra a Palestina després que Hamàs, la facció més radical i declarada terrorista, hagi sembrat el terror amb centenars d'assassinats i fent ostatges dones, nens i gent gran.

Per què és important? El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha declarat la guerra a Palestina i ha assegurat que usarà tots els mitjans per acabar amb els terroristes musulmans.

Què ha passat? A primera hora de dissabte els sistemes antimíssils de Tel-Aviv (ciutat d'Israel) es van veure desbordats per la pluja de 2.000 coets de Hamàs, l'atac més gran de la història del conflicte. A l'atac aeri es van sumar incursions per terra, mar i aire de combatents armats amb metralladores que van apoderar-se del control de bases israelites fent ostatges civils i militars. L'atac va acabar amb la vida de 700 persones d'Israel i més de 2.000 ferides.

  • L'atac palestí va ser molt descarnat. Imatges que corren per les xarxes mostren la brutalitat dels terroristes de Hamàs i com tracten als ostatges i les víctimes. En especial, la comunitat internacional ha condemnat la massacre que Hamàs va perpetrar al sud d'Israel, on s'estava produint un festival tecno amb milers de joves d'arreu d'Europa. Els atacants palestins van irrompre matant a tothom i segrestant a dones.

Contracop: Israel no s'ha arrugat, ni de bon tros. El primer ministre ha ordenat un atac massiu contra la franja de Gaza, on actualment es troben la majoria de palestins. Les forces israelianes van destruir edificis i bases on suposadament els de Hamàs tenen centres d'operacions.

  • Desenes d'avions de combat van atacar amb "desenes de tones de bombes" 120 objectius en la zona de Beit Hanun, en el nord de la Franja de Gaza provocant desenes de morts civils i milers de ferits.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Guerra