Món Global
Imatges de la detenció
Foto: Imatges de la detenció
Operació antidroga

VÍDEO: Un policia es disfressa d'os per detenir una narcotraficant al Perú

Actualitzat: Dijous, 15 de febrer de 2024. 16:23
Temps de lectura: 2 minuts
Imatges de la detenció
Foto: Imatges de la detenció

Detenció surrealista al Perú. La policia s'ha disfressat aprofitant la celebració de Sant Valentí per detenir una presumpta narcotraficant. 

Què en sabem? Aquest dimecres, coincidint amb Sant Valentí, la policia del Perú ha detingut una dona acusada de narcotràfic. L'operació policial ha comptat amb un agent del cos de seguretat disfressat d'os de peluix. 

  • L'agent disfressat s'ha presentat a la casa on presumptament es guardaven substàncies il·legals amb un globus en forma de cor i un cartell on s'ho podia llegir "Ets la meva raó per somriure". 

En detall: L'objectiu era localitzar la narcotraficant i fer-la sortir a l'exterior del seu habitatge situat al nord de Lima, al districte de San Martín de Porres. 

  • L'agent disfressat de peluix s'ha esperat a l'exterior de l'edifici fins que la sospitosa, segurament encuriosida per la situació, ha sortit al carrer. Ha estat en aquest moment que un altre agent s'ha acostat i ha capturat la dona. 

En profunditat: La policia ha registrat el domicili i ha pogut trobar diferents bosses amb substàncies il·legals, com cocaïna. 

  • Els agents han detingut dues dones, una mare i una filla, que estan acusades de tràfic de drogues. 

Context: El Perú és el segon cultivador mundial de la fulla de coca, segons Nacions Unides, i el segon productor mundial de cocaïna. 

  • El país sud-americà produeix entre 700 i 800 tones de cocaïna per any, però les seves confiscacions amb prou feines superen el 10%, segons estadístiques oficials. 
  • Segons el govern peruà, les zones on es cultiva la fulla de la coca, l'ingredient principal de la cocaïna, han augmentat un 135% entre 2015 i el 2022. 

Per acabar: Per les xarxes corre un sketch de la televisió peruana que ha fet un gag sobre la detenció. 

Categoria: Món Global