Món Global
L'ONG WCK
Foto: L'ONG WCK | X / @WCKitchen
Internacional

Un bombardeig d'Israel a Gaza mata set treballadors de l'ONG del xef José Andrés

Temps de lectura: 2 minuts
L'ONG WCK
Foto: L'ONG WCK | X / @WCKitchen

Almenys set treballadors de l'ONG World Central Kitchen (WCK), del xef José Andrés, han mort aquest dilluns a la nit en un bombardeig de l'Exèrcit d'Israel contra el seu vehicle a la governació de Deir al Balá, al centre de la Franja de Gaza.

Què en sabem? Entre les víctimes mortals hi ha un ciutadà britànic, un polonès, un australià, dos amb la doble nacionalitat nord-americana i canadenca, a més d'un conductor palestí, segons ha informat la mateixa organització.

  • També ha confirmat la mort de diversos treballadors humanitaris el mateix xef José Andrés, que s'ha mostrat en un missatge a la xarxa social X "desconsolat" i "afligit" pels familiars i amics dels morts.

En detall: L'ONG ha reconegut les morts dels treballant, assegurant que es tracta d'una "tragèdia" i lamentant que els treballadors humanitaris "no haurien de ser mai un objectiu".

  • Segons l'ONG, viatjaven en dos cotxes blindats amb el logotip de WCK. Tot i coordinar els moviments amb l'exèrcit israelià, el comboi ha estat atacat quan sortia del seu magatzem, després de descarregar més de 100 tones d'ajuda humanitària que l'ONG Open Arms havia portat a Gaza per mar, afegeix WCK.

Per la seva banda, l'exèrcit d'Israel ha anunciat que ha obert una "investigació en profunditat" dels fets.

Context: Els treballadors de World Central Kitchen es trobaven a l'enclavament palestí en el context de la missió humanitària iniciada al costat de l'ONG Open Arms per establir un corredor humanitari marítim entre Xipre i la Franja davant les enormes dificultats a què s'enfronten les operacions per a l'entrada d'ajuda per terra.

Categoria: Món Global