Món Global
Captura de pantalla del moment de l'allau
Foto: Captura de pantalla del moment de l'allau | X (Twitter)
Succesos

VÍDEO: Tragèdia als Alps suïssos, on la neu ha sepultat diversos esquiadors

Temps de lectura: 1 minut
Captura de pantalla del moment de l'allau
Foto: Captura de pantalla del moment de l'allau | X (Twitter)

Una allau a l'estació d'esquí de Zermatt ha causat almenys tres morts i una persona ferida. Els fets han tingut lloc aquest dilluns en la que és considerada una de les principals destinacions d'esports de neu als Alps suïssos. 

Per què és important? El lliscament de neu va passar poc després de les 13:00 en una zona fora de pista de l'estació d'esquí, en un sector anomenat Riffelberg, en un dia de gran afluència per les festivitats de Setmana Santa.

Què en sabem? Segons la policia local, les operacions de recerca de les víctimes han estat suspeses durant la nit i s'han reprès aquest dimarts des que ha començat a clarejar. 

  • De moment s'han trobat tres esquiadors sepultats per la neu però son encara xifres provisionals. 
  • Entre les víctimes hi ha un adolescent de 15 anys d'origen americà i un home i una dona la identitat dels quals encara no s'ha revelat.
  • A la zona, les autoritats havien elevat l'alerta per allaus de 4 a 5.
  • El motiu d'aquest alt nivell d'alerta eren les intenses nevades dels últims dies, especialment al sud dels Alps, combinades amb els vents molt forts que han afectat tota aquesta part de la serralada europea. 

Amb dades. Des de començament d'hivern 14 persones han perdut la vida per allaus a Suïssa, principalment esquiadors de muntanya.

Vídeo. L'allau va ser enregistrada en vídeo per alguns testimonis.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Esquí Neu Successos