Món Global
Immigració

VÍDEOS: Immigrants afgans es fan seus els carrers de París i provoquen aldarulls

Temps de lectura: 2 minuts

Immigrants afganesos de París han sortit al carrer aquest cap de setmana durant una manifestació que ha degenerat en nombrosos aldarulls. 

Per què és important? Les escenes de violència van ocórrer dissabte 20 d'abril i no ha estat fins aquest diumenge a la tarda que les imatges han començat a fer-se virals a través de les xarxes. Dirigents de la dreta de partits com Le Rassemblement national (RN) i Reconquête han lamentat la quasi inexitent cobertura mediàtica d'aquests fets. 

D'on venim? La revolta es va produir al districte 11 de la capital francesa. 

  • Segons la prefectura de la policia de París, els enfrontaments van sorgir de forma paral·lela a una mobilització en homenatge a les víctimes d'un incendi que es va produir el 7 d'abril a la rue de Charonne, en aquest mateix districte, on van morir tres persones, algunes d'origen afganès. 
  • El diari Le Parisien ha informat que se sospita que el llogater de l'apartament afectat pel foc va matar a trets dos dels seus hostes, entre ells un dels seus compatriotes afganesos, abans de calar foc a l'escena del crim per eliminar-ne les petjades. 

Què en sabem? Diferents representants polítics han decidit compartir les imatges dels aldarulls davant del que consideren silenci intencionat i interessat per part dels mitjans de comunicació. 

Què han dit?

  • “Kabul a París”, així és com titula Aurélien Véron, del partit Les Républicains (LR), la seva publicació a X (Twitter), on comparteix vídeos dels incidents. 

  • "El nostre país s'ha convertit en l'estora del món", denuncia Jordan Bardella, de Rassemblement National (RN). I afegeix: "El nostre compromís principal serà posar de nou França en ordre".

  • Marion Maréchal, de la formació Reconquête, denuncia que els "amotinats afganesos van sembrar el caos als carrers de París" i que "és hora que tornin a casa a l'Afganistan".