Open Melon
Foto: | ACN
Nou Govern

Ubasart s'emporta excomuns a la conselleria de Justícia

Foto: | ACN

La nova consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha començat a conformar el seu equip amb persones properes i de la seva confiança. Entre els escollits, ha situat com a cap de gabinet Eloïsa Piñeiro Orge, que va formar part de l'equip que va dur Ada Colau a l'ajuntament de Barcelona.

Per què és important? El fitxatge d'Ubasart, que va dirigir Podem a Catalunya, no va agradar a la direcció dels comuns. Consideren que Aragonès va escollir-la per donar una imatge que tenia el suport dels comuns, sense pactar amb ells.

Qui és?

  • Eloïsa Piñeiro va entrar a formar part de la direcció executiva de Barcelona en Comú l'any 2015, quan Ada Colau va ser escollida com a alcaldessa de Barcelona. 
  • A més, entre el 2015 i el 2018 va ser assessora de la regidoria de Feminismes i LGTBI i també del Districte de Ciutat Vella.
  • Des del 2019 Piñeiro és professora de Ciències Polítiques a la Universitat de Girona i, per tant, companya de Gemma Ubasart.

Per últim: Des de Barcelona en Comú no aclareixen si Piñeiro és encara militant del partit. Asseguren que no poden donar aquesta informació per la llei de protecció de dades. 

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Generalitat