Open Melon
Foto: | 8tv
Junts

L'alcalde de Junts de Premià de Dalt contradiu Borràs i manté Desokupa

Foto: | 8tv

L'alcalde de Premià de Dalt (Junts), Josep Triadó, ha contradit la presidenta del seu partit, Laura Borràs, i ha defensat la contractació d'un any de col·laboració de l'empresa Desokupa per assessorar la policia local davant d'"ocupacions mafioses",ha assegurat en una entrevista al Pentàgon de 8tv.

Per què és important? La presidenta de Junts, Laura Borràs, va publicar un tuit carregant contra la contractació de Desokupa i va reivindicar les vies legals a través del Parlament.

Què ha dit? Triadó ha desoït les directrius de Borràs, ha argumentat que "tenen autonomia local" i s'ha mostrat ferm amb la col·laboració amb Desokupa.

  • "Respecto Borràs, però a nivell municipal la prioritat és la seguretat dels veïns"
  • En aquest sentit, ha assegurat que la decisió s'ha pres "per davant de les sigles o els partits polítics".

Context: Desokupa és una empresa controvertida amb un ampli historial de pràctiques al límit de la llei, si no directament il·legals, i amb alguns empleats provinents de la ultradreta.

  • El govern del municipi és a càrrec de Junts i PSC.
  • El contracte és de 3.000 euros i té una duració d'un any. 

A més: Quan va saltar a l'àmbit públic la col·laboració de Junts amb l'empresa anti ocupes, l'ANC també es va posicionar totalment en contra. A més, va instar Junts a trencar de forma immediata el pacte amb el PSC a l'Ajuntament de Premià de Dalt.

D'on venim? Segons Triadó, han detectat, des de 2017, "bandes que venen de l'estranger i locals" que ocupen habitatges per convertir-los en un centre d'actuacions d'activitats delictives com ara plantacions de marihuana, robatoris a la zona i robatoris en llars.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Junts