Open Melon
L'exlíder de Podemos
Foto: L'exlíder de Podemos | Europa Press
Pablo Iglesias

Pablo Iglesias aconsegueix, finalment, ser professor de la Complutense

L'exlíder de Podemos
Foto: L'exlíder de Podemos | Europa Press

L'exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, ha aconseguit la plaça per ser professor a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universidad Complutense de Madrid (UCM). 

Què sabem: Iglesias ha anunciat a través del seu Twitter la notícia. Era la tercera vegada que s'hi presentava, després de dos intents fallits. 

Què diu: L'exvicepresident del govern espanyol ha piulat que "en aquesta ocasió, la comissió no l'ha exclòs" i ha rebut la millor puntuació "com el millor candidat pels mèrits curriculars". 

  • Assegura que "la meva màxima il·lusió sempre ha estat ser professor". 

En detall: Iglesias ha obtingut la millor puntuació dels sis candidats que optaven a la plaça, un 7,5.

D'on venim: La Universidad Complutense de Madrid (UCM) va deixar vacant una plaça de professor associat a la que s'havia presentat Iglesias. 

  • Segons la universitat, l'exlíder de Podemos no hauria acreditat la seva experiència professional fora de l'àmbit acadèmic, és a dir, a la política. 

Background: Iglesias va deixar la política el passat mes de maig, després de ser diputat al Congrés des del 2016 i vicepresident del govern espanyol. 

Situació actual: L'exministre d'Unides Podem treballa en assessoria política i estratègia dirigint el think tank de Podemos, l'Institut República y Democracia.

Categoria: Open Melon