Open Melon
Comissió de control de la CCMA
Foto: Comissió de control de la CCMA | Europa Press
Periodisme

TV3 sancionarà treballadors si no són imparcials

Comissió de control de la CCMA
Foto: Comissió de control de la CCMA | Europa Press

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha creat una comissió per examinar i sancionar els treballadors que incompleixin el llibre d'estil. En concret, el punt que demana als professionals que no facin manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels seus mitjans. 

Al detall: El llibre d'estil diu que els treballadors no poden "adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat; emetre missatges o comentaris ofensius o despectius; desacreditar la CCMA o les seves empreses o revelar informació confidencial de l’empresa".

Què diuen? Així ho ha anunciat aquest divendres el director de TV3, Sigfrid Gras, a la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA al Parlament. Que ha reconegut que les vulneracions del Llibre d’Estil de la CCMA se’ls han anat de les mans.

  • El punt del llibre d’estil al qual s’ha referit Gras és el que fa referència a les expressions públiques dels professionals de la CCMA. Específicament, els treballadors no poden malmetre amb els seus comentaris la imparcialitat del seu mitjà.

En profunditat: Gras ha explicat que han creat "una comissió fa pocs dies per assegurar-nos que no se’ns en vagi de les mans això i poder examinar, pactar i fins i tot arribar a sancionar si fos necessari els treballadors de la CCMA que no compleixin el llibre d’estil".

  • Gras ha declarat que amb els col·laboradors és més difícil: "Costa més obligar a un col·laborador que treballa en vuit mitjans diferents que ho compleixi en aquests altres mitjans".

El motiu: L'oposició del Parlament, en concret la diputada de Cs Anna Grau ha posat avui sobre la taula diverses piulades de treballadors de TV3 que incompleixen el llibre d'estil. 

  • Ha recordat una piulada del càmera Àlex Barreda, treballador de  TV3 de fa més de 30 anys, que diu: "A mi el tàndem del president Puigdemont i la presidenta Borràs és el que em representa. Perquè és el que lluita per una Catalunya lliure i justa".
  • "Poses TV3 o el Twitter dels treballadors i et trobes "putes Espanyes" que et salten a la cara", ha criticat Grau.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: TV3