Open Melon
Pedro Sánchez i Felip VI entrant a l'AVE
Foto: Pedro Sánchez i Felip VI entrant a l'AVE | Europa Press
Política espanyola

Acusen Pedro Sánchez de "menysprear" Felip VI durant un acte

Pedro Sánchez i Felip VI entrant a l'AVE
Foto: Pedro Sánchez i Felip VI entrant a l'AVE | Europa Press

Diferents mitjans de comunicació acusen el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de menystenir l'actual rei d'Espanya, Felip VI, durant un acte a Múrcia. 

Què sabem? Els fets haurien tingut lloc aquest dilluns a l'estació madrilenya de Chamartín, abans de pujar al tren que inauguraria l'AVE que viatja fins a Múrcia.

Què ha passat? Abans de pujar al comboi, Sánchez i el rei han caminat per l'andana fins a la porta d'entrada del seu vagó. Ha estat en aquest moment, que el president del govern espanyol ha avançat al monarca per saludar a una persona que els esperava allà. 

  • Després del president de l'executiu, ha estat la ministra de Transport, Raquel Sánchez, qui ha saludat a la mateixa persona. I no ha estat fins aquest moment, que el rei ha pogut acostar-se per saludar-lo. 
  • Sánchez ha donat l'esquena al rei, ha agafat la mascareta i ha entrat al vagó. 

En profunditat: Diferents mitjans apunten que aquest gest és un menysteniment del president d'Espanya cap al rei Felip VI. Ja que com apunta el protocol, és el monarca qui ha d'anar sempre un pas endavant de tothom i entrar el primer en els espais: ningú pot avançar-lo.

Al detall: OkDiario també apunta que, un cop dins de l'AVE, el rei i el socialista haurien tingut una conversa tensa.

D'on venim: No és la primera vegada que acusen Sánchez de saltar-se el protocol en presència del monarca espanyol. Els mitjans més conservadors sempre apunten que el president no té en consideració la situació protocol·lària quan es troba amb Felip VI.