Open Melon
La consellera d'Exteriors, Victòria Alsina, al ple del Parlament
Foto: La consellera d'Exteriors, Victòria Alsina, al ple del Parlament | Bernat Vilaró / ACN
Pressupostos

Una exconsellera, dolguda amb el videoresum d'Aragonès per no incloure Junts

La consellera d'Exteriors, Victòria Alsina, al ple del Parlament
Foto: La consellera d'Exteriors, Victòria Alsina, al ple del Parlament | Bernat Vilaró / ACN

L'exconsellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, s'ha mostrat molt dura amb el govern arran de la proposta del PSC per aprovar els pressupostos.

Per què és important? Junts, que va sortir del Govern de Catalunya aquesta tardor, s'ha mostrat obertament en contra de les negociacions entre ERC, PSC i Comuns de cara aprovar els pressupostos de la GeneralitatEsterior?

D'on venim? En concret, Alsina, antiga titular d'Exteriors de la Generalitat, ha fet referència a la proposta que van presentar els socialistes fa uns dies amb les seves condicions per aprovar els comptes.

  • La proposta demanava com a condició per pactar els pressupostos "no obrir noves delegacions a l’exterior i avaluar si les actuals calen".

Què ha dit?

  • "No crec que puguem confiar en les ambaixades espanyoles per portar al món les empreses, la cultura i la realitat nacional de Catalunya".
  • "Retallar les relacions exteriors de Catalunya perjudica els interessos de tots".
  • "El que no fem nosaltres no ho faran ells. Ens cal via directa i veu pròpia".
  • "El president Pere Aragonès i ERC no poden acceptar tallar les ales a Catalunya per una necessitat partidista".

A més: Alsina s'ha mostrat molt dolguda, a més, amb el balanç publicat per Pere Aragonès amb les fites de l'executiu durant l'any 2022, on, segons ella, no es té en compte el paper de Junts al Govern.

  • "Tampoc haurien d’invisibilitzar l'obra de govern dels consellers de Junts que aquest 2022 han estat 10 mesos al govern i no apareix en els vídeos resum de l'any".
  • "Ens fa petits com a país i fa mal a la institució que SEMPRE hauria d'estar per sobre dels partits".

En context: Aquestes declaracions arriben després que la portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, acusés ERC i PSOE de "desmantellar" Catalunya. A més, ha dit que el discurs de Nadal del president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser d'un "president petit". 

Categoria: Open Melon