Open Melon
El pare de Pablo Iglesias reclamava una indemnització de 18.000 euros
Foto: El pare de Pablo Iglesias reclamava una indemnització de 18.000 euros | Europa Press
Pablo Iglesias

Desestimada la demanda del pare de Pablo Iglesias contra Álvarez de Toledo

El pare de Pablo Iglesias reclamava una indemnització de 18.000 euros
Foto: El pare de Pablo Iglesias reclamava una indemnització de 18.000 euros | Europa Press

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Zamora ha desestimat la demanda presentada pel pare de l'exvicepresident del Govern i exlíder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, contra la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo.

Què en sabem? El pare de Pablo Iglesias reclamava una indemnització de 18.000 euros per dir-li terrorista als mitjans de comunicació.

  • Va demandar-la per una "intromissió il·legítima" en els seus drets a l'honor, a la intimitat personal i familiar, i a la pròpia imatge "amb un clar coneixement de la seva falta de veracitat", raó per la qual la reclamava danys i perjudicis.

Què diuen? La Fiscalia ha sol·licitat la desestimació de la demanda, argumentant que havia de prevaldre el dret a la llibertat d'expressió sobre el dret a l'honor.

  • El jutge recorda que "el dret a l'honor es troba limitat per les llibertats d'expressió i informació".
  • També expliquen que Álvarez de Toledo no va afirmar que el pare d'Iglesias hagués participat de manera activa en els assassinats, ni actes violents, "sinó que el demandat formava part del Comité Profrap que va reivindicar les accions".
  • El jutge afegeix que "és obvi" que tots dos "tenen una indubtable rellevància pública", per la qual cosa "cal entendre les expressions dins del context general i clima de discussió política en què té lloc".

Context: Els fets es remunten el maig de 2020, quan la que era portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats es va referir a Pablo Iglesias com a "fill d'un terrorista".

  • En una entrevista amb el diari ABC el 31 de maig de 2020 i publicada l'endemà, Álvarez de Toledo va declarar que el demandant "militava en una organització terrorista".
  • "El pare d'Iglesias diu que es va limitar a repartir propaganda per a una manifestació. En aquesta manifestació va ser quan van matar als policies. Però al marge de l'activitat que ell exercís en l'organització terrorista, ell militava en aquesta organització terrorista", va dir.
  • El pare va decidir demandar la popular unes setmanes més tard i reclamar una indemnització de 18.000 euros per aquests fets.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Pablo Iglesias