Open Melon
President Jordi Pujol
Foto: President Jordi Pujol | Europa Press
Catalunya

Jordi Pujol: "Els catalans estan amenaçats d'acabar minoritzats dins de Catalunya"

President Jordi Pujol
Foto: President Jordi Pujol | Europa Press

El president Jordi Pujol ha advertit que els catalans "estan amenaçats d'acabar minoritzats" dins de Catalunya.

Per què és important? Pujol ha argumentat que aquest problema està relacionat amb la baixa natalitat i "tanta i tanta immigració".

Què ha dit? En una conversa que va tenir amb el japonès Jo Tazawa i que es recull al llibre 'L'última conversa (Trobada a Queralbs)', Pujol remarca el problema identitari que travessa Catalunya.

  • "Ara això ho podem aguantar, i aguantem, però necessitem reforçar la política en aquest sentit", ha afirmat.
  • A més, ha lamentat l'actual situació de "gran desori que s'ha instal·lat a Catalunya i en la política catalana".
  • "Ara el problema que tenim és seriós. Semblava fa 10, 15 o 20 anys que arribaria una actitud comprensiva per part d'Espanya, i resulta que no", ha argumentat.

Context: Comanegra ha recuperat ‘Des dels turons a l’altra banda del riu’, el primer llibre escrit per Jordi Pujol, des de la presó els anys 1961 i 1962, i en recupera fragments perduts i diaris inèdits.

En profunditat: El llibre va aparèixer per primera vegada l’any 1978, quan Pujol ja havia fundat Convergència Democràtica de Catalunya. Per a aquesta edició, el periodista cultural Joan Safont ha recuperat alguns fragments del llibre que no havien sortit a la llum, a més d’altres escrits de presó i els textos que van condemnar Pujol: la seva campanya contra Luis de Galinsoga i la declaració amb què s’inculpava davant del Consell de Guerra.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Migracions