Open Melon
Jesús Rodríguez, extinent d'alcaldessa de Sabadell
Foto: Jesús Rodríguez, extinent d'alcaldessa de Sabadell | ACN
PSC

El tinent de Sabadell fulminat per l'alcaldessa Farrés s'agafa la baixa

Temps de lectura: 3 minuts
Jesús Rodríguez, extinent d'alcaldessa de Sabadell
Foto: Jesús Rodríguez, extinent d'alcaldessa de Sabadell | ACN

L'extinent d'alcaldessa de Sabadell Jesús Rodríguez es troba de baixa i no ha renunciat a l'acta de regidor després de ser fulminat per la batllessa.

Per què és important? El cessament i la denúncia de l'alcaldessa Marta Farrés contra qui era el seu tinent per coaccions i amenaces ha provocat un terratrèmol polític a la ciutat a dos mesos de les eleccions municipals.

Què en sabem?

  • Rodríguez es troba de baixa des del seu cessament i no ha renunciat a l'acta de regidor. Ara per ara, l'extinent del PSC segueix sent regidor sense grup, donat que des del seu cessament ha agafat la baixa, segons ha informat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert.
  • De fet, aquest mateix dimarts 28 de març hi ha un ple extraordinari de tràmit, en què no podrà ser present Rodríguez per aquest motiu. 

Què diuen?

  • "No tenim cap comunicació seva des de llavors, ha agafat la baixa, i un regidor en situació de baixa no pot assistir al ple municipal", ha detallat Gibert, primer tinent d'alcaldessa.
  • També ha valorat la retractació que considera que va el ja exregidor en un comunicat que va fer la setmana passada, on deia que "es feia enrere de les seves paraules, que feien referència a una revisió del final del mandat".
  • "Ho diu en un comentari fet pels seus advocats i assessorat positivament", ha dit Gibert, tot destacant que mantenir els seus comentaris podien ser constitutius de delicte.

Els fets:

  • Fa dues setmanes Farrés, en companyia de Gibert, van traslladar a Rodríguez que no comptaven amb ell per configurar les llistes de la candidatura socialista del 28 de maig.
  • L'exregidor no ho va encaixar bé, més encara quan al 2019 va ser el número 8 de la candidatura: el PSC venia d'haver obtingut 5 regidors el 2015, i Farrés en va obtenir 10 al 2019.
  • Rodríguez va destapar la caixa dels trons amb un correu electrònic en què li manifestava dubtes sobre la gestió referent a la contractació del servei de recollida de les escombraries a l'empresa Smatsa.
  • Aquest correu es va interpretar com un acte de xantatge per part de l'exregidor, que es va materialitzar en una reunió el 20 de març al despatx de Farrés, en què l'alcaldessa assegura que ell va actuar de manera agressiva i que la va amenaçar i coaccionar.
  • Farrés va denunciar-lo als jutjats de la ciutat, i el va cessar de manera fulminant. Això no obstant, Rodríguez ha posat el cas en mans d'advocats, donat que manté que no va amenaçar ni coaccionar Farrés.

Mentrestant: Des de l'oposició, ERC, Crida per Sabadell i Cs hi han reaccionat. Han demanat explicacions al govern local i poder analitzar la documentació referent als contractes i expedients als quals Rodríguez feia referència en el seu correu electrònic. Per aquest motiu, s'espera que sigui un dels temes calents del final del mandat.

Categoria: Open Melon
Etiquetes: Sabadell PSC