Open Melon
El candidat del PP a Barcelona
Foto: El candidat del PP a Barcelona | Europa Press
Eleccions municipals

El PP de Barcelona presenta recurs contra la seva exclusió d'un debat electoral

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat del PP a Barcelona
Foto: El candidat del PP a Barcelona | Europa Press

El Partit Popular de Catalunya ha presentat recurs davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona per l'exclusió de Daniel Sirera del debat organitzat per la SER Catalunya.

Què en sabem? El col·loqui se celebrarà el proper 3 de maig i comptarà només amb els candidats de Barcelona en Comú, PSC, ERC i Trias per Barcelona.

  • El PP considera que s'estan vulnerant els principis de pluralisme i igualtat, i reclama l'admissió del seu candidat a les municipals.

Què ha dit? "L'emissora de ràdio organitzadora del debat electoral ha exclòs, voluntàriament, a candidats d'altres formacions polítiques que concorren a les pròximes eleccions del 28 de maig a Barcelona, i que a més tenen representació política al consistori", ha recordat el Partit Popular de Catalunya.

  • "Ser Catalunya no s'ha posat en contacte amb la nostra candidatura, ni per oferir-li participar en el debat del 3 de maig ni per participar en d'altres debats, formats i/o continguts amb incidència electoral similar", ha denunciat el PP, que posa sobre la taula una vulneració de l'article 66.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).
  • "L'emissora radiofònica ha decidit deixar fora deliberadament una part de les formacions polítiques amb representació al consistori de Barcelona, menysvalorant així els resultats obtinguts pels partits en les eleccions del 2019", ha criticat el Partit Popular.
  • "No existeix un criteri objectiu que justifiqui l'elecció de participants en el debat electoral del 3 de maig", ha etzibat el PPC.

A més: La formació liderada per Daniel Sirera posa de relleu que Xavier Trias ha estat convidat al debat electoral i va treure pitjors resultats el 2019 que altres formacions excloses del col·loqui.

  • "El criteri que utilitzen de convidar els 'millor posicionats en les enquestes per ocupar l'alcaldia' ens sembla altament subjectiu, donada la volatilitat dels estudis d'opinió", ha assenyalat el PP, que ha reiterat que hi ha una "vulneració flagrant" dels principis de pluralisme i igualtat.