Open Melon
Pancarta de Vox a Madrid.
Foto: Pancarta de Vox a Madrid. | Europa Press
Drets i Llibertats

Polèmica per la pancarta de VOX que llença drets a la brossa

Temps de lectura: 2 minuts
Pancarta de Vox a Madrid.
Foto: Pancarta de Vox a Madrid. | Europa Press

La Federació Estatal LGTBI+ ha denunciat l'enorme pancarta que Vox ha penjat en ple centre de Madrid per ser un atac contra la societat i els valors democràtics. La pancarta consisteix en una mà que llença a la brossa diferents logos com el de la lluita feminista, la bandera independentista i la bandera del col·lectiu LGBTIQ+, entre altres, sota el lema "decideix allò que importa".

Per què és important? Les xarxes socials treuen fum des que va aparèixer en ple carrer Alcalà de Madrid una pancarta verda de Vox que exposa el model d'exclusió social que vol el partit. La Federació Estatal LGTBI+ ha denunciat avui en un comunicat el discurs d'odi que hi ha rere la pancarta.

Què han dit? Des de la federació denuncien que "aquest partit mai ha amagat que les persones LGTBI+ sobrem en una societat que ens considera prescindibles".

  • "Amb l'odi instaurat en les nostres institucions públiques, la societat espanyola, que majoritàriament dona suport als drets LGTBI+, viurà una involució pel que fa als seus valors"
  • "Això no és només un atac contra les minories. És un atac contra el model de societat, en què tothom cap, que aquest país ha construït", assegura el president del Col·lectiu LGTBI+ de Madrid, Ronny de la Cruz.

A més, la pancarta també carrega contra els Objectius de Desenvolupament Sostenible d'Agenda 2023 de Nacions Unides, contra el comunisme i l'anticapitalisme.

  • Al Tiktok del partit d'extrema dreta s'hi va publicar la pancarta i al comentari hi diu "lo progre a la basura!".

En resposta: El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va denunciar dimarts la "gravetat manifesta" de l'atac i va deixar clar que "aquest tipus d'actituds no ajuden en res", ja que "es jutja al diferent, a l'esquerra i a la diversitat".

També va dir que és un missatge que fa "de tot menys generar convivència".

Categoria: Open Melon
Etiquetes: VOX TikTok