Open Melon
Pilar Rahola a 8tv
Foto: Pilar Rahola a 8tv | 8tv
Amnistia

Pilar Rahola explota contra Junqueras per l'amnistia: "Cada dia més covard"

Temps de lectura: 2 minuts
Pilar Rahola a 8tv
Foto: Pilar Rahola a 8tv | 8tv

La periodista i escriptora catalana, Pilar Rahola, ha estat crítica amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, després de les seves paraules sobre l'actuació de Junts aquest dimarts al Congrés.

Què en sabem? Rahola ha retuitat un post a X sobre les paraules de Junqueras a la sortida, ahir, del Congrés.

  • Junqueras, en una atenció als mitjans, ha estat crític amb la posició que Junts ha pres davant la tramitació de la llei d'amnistia.
  • Tot i que el líder d'ERC ha intentat esquivar algunes preguntes dels periodistes, les seves paraules duien indirectament un clar missatge.

Què han dit? "És una bona llei que mereixia el suport de la majoria de la Cambra", ha afirmat Junqueras. "Teníem un acord que permetia que la llei fos aprovada", ha dit en clara referència als juntaires.

  • "No és bo que aquesta llei no hagi estat aprovada", ha afegit.
  • "Aquesta llei d'Amnistia superava àmpliament els filtres d'una prejudicial europea". "Considerem que és una bona llei que servia per garantir que centenars de persones deixessin d'estar injustament perseguides", ha destacat.

Reaccions. Les xarxes han reaccionat a les paraules de Junqueras.

  • Entre les reaccions hi ha la d'una usuària que ha publicat un vídeo amb les paraules de Junqueras amb el text: "Junqueras davant el Congres criticant que Junts ha votat no a l’amnistia que no inclou tots els represaliats ,ni les falses imputacions per terrorisme. Oriol, això de donar l’esquena a aquells que van sortir al carrer a defensar els teus drets no és de bona persona".
  • La periodista, Pilar Rahola, ha retuitat el post i ha afegit: "Cada dia més covard. Cada dia més patètic".

Context: L'esperada llei d'amnistia havia de superar el primer tràmit aquest dimarts al Congrés, però no ha estat així. Finalment, ha estat Junts qui ha tombat la llei després que s'hagin rebutjat les esmenes del grup independentista per "blindar" encara més l'amnistia.

  • Ara s’obrirà un nou període de modificacions a la comissió de Justícia, que haurà de redactar un nou dictamen abans d’un mes.