Open Melon
Declaracions polèmiques del president d'ASAJA Extremadura, Ángel García Blanco
Foto: Declaracions polèmiques del president d'ASAJA Extremadura, Ángel García Blanco | X (Twitter)
Polèmica

Els apicultors amenacen amb deixar anar les abelles contra els antiavalots

Temps de lectura: 2 minuts
Declaracions polèmiques del president d'ASAJA Extremadura, Ángel García Blanco
Foto: Declaracions polèmiques del president d'ASAJA Extremadura, Ángel García Blanco | X (Twitter)

Agricultors i ramaders extremenys s'han desplaçat aquest dimecres a Cáceres amb l'objectiu d'"engabiar" la ciutat. Una acció més dins de les reivindicacions del camp, convocada per ASAJA Extremadura, on han participat unes 600 persones i més d'un centenar de vehicles que han alentit el trànsit en quatre accessos.

Per què és important? Aquesta vegada els manifestants anaven acompanyats dels apicultors de Las Hurdes, que circulaven amb camions plens de ruscos d'abelles i que han amenaçat amb deixar anar els insectes si els antiavalots reprimien la seva manifestació.

Què ha dit? En aquest sentit, el president d'ASAJA Extremadura, Ángel García Blanco, ha fet unes declaracions que han sorprès tothom.

  • "Si a algun antiavalots se li acudeix sortir, s'obriran els ruscos i els ruscos tenen abelles. Així que demanem, si us plau, a la delegació del Govern que subjecti aquesta força bruta que intenten enviar-nos perquè, a nosaltres, l'única defensa que ens queda ja és l'actuació amb els ruscs”, ha dit García Blanco, contundent. 
  • Les paraules d'aquest representant dels joves agricultors demostren, de manera molt clara, que la paciència dels pagesos es comença a acabar, tant per la falta de resposta a les seves peticions, com per la repressió que estan rebent per part del govern espanyol durant les mobilitzacions dels últims quinze dies. 

Reacció i vídeo. El sindicat majoritari de la Policia Nacional, JUPOL, ha reaccionat a les declaracions de García Blanco.

  • "Són d'una irresponsabilitat absoluta, lamentables i vergonyoses", ha publicat el sindicat a les xarxes socials. 
  • "A la UIP i a la Policia Nacional no els acovardirà", han afegit. 
  • La JUPOL cocnlou dient: "No som l'enemic, som treballadors públics que complim amb el nostre deure". 

Mobilitzacions a Cáceres:

Context. Els antiavalots han estat especialment contundents aquest dimecres amb els manifestants que han participat a les mobilitzacions de Madrid amb l'objectiu de protestar davant del Ministeri d'Agricultura.