Open Melon
Ana Pardo de Vera
Foto: Ana Pardo de Vera | Instagram / @anapardodevera
Polèmica

La periodista Ana Pardo de Vera demana triar millor a qui es dona acreditació de premsa al Congrés

Temps de lectura: 2 minuts
Ana Pardo de Vera
Foto: Ana Pardo de Vera | Instagram / @anapardodevera

Periodistes, tertulians, opinadors i experts de tota mena estan dient la seva als mitjans de comunicació després de l'inesperat discurs de Pedro Sánchez aquest dilluns. 

Per què és important? Una de les intervencions més polèmiques ha estat la de la directora del diari Público, Ana Pardo de Vera, al programa 'La Hora de la 1' de RTVE. 

Què en sabem? La periodista, visiblement feliç per la continuïtat del president espanyol en el càrrec, ha pronosticat que Sánchez anunciarà "alguna mesura que vagi en la línia del que es pretén, que és la regeneració democràtica". 

  • Pardo de Vera s'ha aventurat a dir quines podrien ser, segons ella, algunes iniciatives adequades que podria tirar endavant el president espanyol a partir d'ara, com prendre el control del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) o controlar i denegar a determinades persones l'acreditació de premsa al Congrés dels Diputats. 

Què ha dit? "Crec que aquesta operació encara no ha acabat", ha començat dient la periodista. 

  • "Hi haurà alguna mesura que vagi en la línia del que es pretén, que és la regeneració democràtica, i que determinats poders foscos no interfereixin en la democràcia pura que és la que ens representa a tots al Congrés dels Diputats i insisteixo molt en el tema del CGPJ, que porta 5 anys i escaig bloquejat pel Partit Popular", ha assenyalat. 
  • Pardo de Vera ha afegit encara una altra proposta: "Demanaria que no es donessin acreditacions al Congrés a les persones que no son mitjans de comunicació i que sabem de forma contrastada que no faran periodisme al Congrés, sinó escampar tota aquesta porqueria, per no dir una paraula pitjor".

Reaccions. Aquestes declaracions han estat molt criticades a les xarxes per part de sectors contraris als socialistes i que acusen Pardo de Vera d'insinuar la necessitat d'un cop d'estat a Espanya. 

  • Una de les persones que ha reaccionat de manera immediata a la intervenció de la directora de Público és Unai Cano, periodista de La Gaceta, a qui Pardo de Vera ha respost.