Política
Política

Més d'un milió d'euros gastats en canviar els iPhone dels diputats

El Congrés dels Diputats gastarà més d'un milió d'euros en canviar els iPhone dels parlamentaris per un model d'última generació. Fins ara, els diputats usaven l'iPhone 8, però a partir d'ara utilitzaran l'últim model de mòbil d'Apple; l'iPhone 14.

Per què és important? L'Estat destinarà 1.018.789 d'euros de diners públics només en mòbils dels polítics, segons el BOE. Això comportaria que la despesa mitjana per cada diputat sigui d'uns 3.000 euros. 

Al detall: La despesa pública es destinarà per obtenir 550 iPhone i 275 Samsung. El preu de l'últim mòbil d'Apple, l'iPhone 13, oscil·la entre una forquilla de 909 i 1.800 euros, tot i que el nou model d'Apple, l'iPhone 14, té un preu molt més elevat.

Què esperar? Apple ha presentat per 'streaming' els nous models de mòbil intel·ligent. Uns telèfons amb un preu que supera els models que actualment hi ha al mercat.

Per últim: Es poden trobar models més barats i amb un funcionament igual de modern. Per exemple, l'iPhone 11, posat al mercat el 2019, i que en l'actualitat costa 589€. Gairebé la meitat del preu dels que es volen obtenir. Això suposaria un estalvi de 100.000 euros.

Categoria: Política
Etiqueta: Congrés