Política
Pacte de Govern

Giró, partidari de seguir dins el Govern

El conseller d'Economia, Jaume Giró, s'ha mostrat partidari d'aconseguir un pacte entre Esquerra i Junts que permeti la continuïtat del Govern. 

Per què és important? Giró és un dels noms amb més ascendència dins de Junts per Catalunya. És la primera vegada que un conseller d'aquest partit es mostra tan clarament partidari de no trencar l'executiu.

Què ha dit?

  • "Si jo cregués que per al país i per la causa independentista seria millor que jo no estigués a l'executiu, ja hagués marxat. Si continuo al Govern és perquè crec que per al país i per la causa independentista és millor ser-hi", ha dit. 
  • Tot i això, ha volgut evitar entrar en contradicció amb la direcció del partit i s'ha mostrat partidari de la decisió que es va prendre a finals d'agost. Consistia en donar-se unes setmanes per intentar refer l'acord amb Esquerra i després sotmetre la decisió a votació de la militància. 

  • En aquest sentit ha afegit: "És perfectament possible que el Govern deixi el Govern, com que no el deixi. Per això hi haurà una consulta". 

D'on venim? Junts ha posat com a data límit per refer el pacte amb Esquerra el debat de política general que se celebrarà del 27 al 29 de setembre. Per continuar al Govern han posat 3 condicions:

  • La creació d'una direcció estratègica del procés similar a l'anomenat 'estat major' de 2017.

  • La coordinació d'ERC i Junts al Congrés dels Diputats. 

  • Que la taula de diàleg tracti només l'autodeterminació i l'amnistia.

Visió global: Giró ha fet aquestes declaracions durant al roda de premsa posterior al Consell Executiu. En aquesta mateixa reunió la portaveu Patricia Plaja ha descartat convocar eleccions, com demana l'ANC.

Categoria: Política
Etiquetes: Jaume Giró Junts ERC