Política
El conseller d'Economia, Jaume Giró
Foto: El conseller d'Economia, Jaume Giró | ACN
Govern

Giró es reuneix amb el PSC per negociar els pressupostos

El conseller d'Economia, Jaume Giró
Foto: El conseller d'Economia, Jaume Giró | ACN

El conseller d'Economia, Jaume Giró, es va reunir aquest dimecres amb la portaveu del PSC, Alícia Romero, per negociar els pressupostos de 2023.

Per què és important? Giró insisteix a negociar amb els socialistes, mentre que des de Presidència asseguren que els únics socis són els comuns i la CUP. A més, la reunió es produïa a la mateixa hora que ERC i Junts negociaven al Palau de Pedralbes per evitar un trencament del Govern. Giró és un dels membres de Junts partidari de seguir dins el Govern. 

En profunditat:

  • Esquerra vol mantenir el PSC fora de l'equació, com ja va passar l'any passat. Els republicans veuen els socialistes com una competència electoral i consideren que no hi haurien d'haver pactes. Els d'Oriol Junqueras i Pere Aragonès fan una clara diferenciació entre el PSOE, amb qui sí que arriben a acords, i el PSC.
  • En canvi, segons Jaume Giró, el Govern té l'"obligació" de parlar amb el PSC. En les negociacions de l'any passat, alguns sectors de Junts també preferien com a socis els socialistes perquè hi veien més coincidències en termes de model econòmic que amb els comuns.

A partir d'ara:

  • Segons Romero, la reunió va ser "cordial" i es van instar a celebrar noves trobades per avançar en la negociació.
  • Giró vol que el Govern aprovi els comptes cap al 20 d'octubre, perquè pugui començar el tràmit parlamentari i ser aprovats definitivament abans de l'1 de gener. 
  • Si no s'aproven abans d'acabar l'any caldrà fer una pròrroga pressupostària.
Categoria: Política