Política
El líder del PSC, Salvador Illa
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa | ACN
PSC

Illa i Collboni fan pinya contra Aragonès i Colau: "Junts ho farem"

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PSC, Salvador Illa
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa | ACN

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, s'han conjurat per desbancar el president Pere Aragonès i l'alcaldessa Ada Colau.

Per què és important? Els socialistes catalans celebren aquest diumenge la Festa de la Rosa a Gavà (Barcelona). Aquesta és una gran trobada que ha aplegat la plana major del partit per encarar les eleccions municipals, cada cop més properes; se celebren la propera primavera.

Què ha dit?

  • Illa, líder dels socialistes catalans, vol aconseguir per al PSC la presidència de la Generalitat i l'alcaldia de Barcelona, que serà el candidat socialista als comicis barcelonins. "Junts ho farem", ha dit referint-se a Collboni.
  • "Som el partit del diàleg, el partit que no té por a contrastar les seves idees. És el moment d'unir els catalans", ha afegit l'exministre de Sanitat, apuntant Aragonès: "El diàleg que practica a Madrid, practiqui'l amb nosaltres".
  • Tots dos han coincidit en la necessitat "d'obrir una nova etapa" a Catalunya. "Fem-ho junts, Salvador, per una Catalunya millor, una Barcelona millor i uns millors municipis catalans", ha exclamat Collboni.
  • Per al també primer tinent d'alcalde de Barcelona, alguns dels principals reptes de Catalunya són les polítiques d'habitatge, d'educació i de mobilitat. I ha dit que el PSC es "garantia" de seguretat, estabilitat i progrés.

D'altra banda: Illa també ha respost Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia, després que el líder del PP andalús anunciés que elimina l'impost al patrimoni i demanés a les empreses catalanes mudar-s'hi.

  • "No té res de patriòtic baixar impostos i enfrontar territoris. El veritable patriotisme és fer que ningú no es quedi enrere", ha dit el socialista.

En profunditat: La trobada socialista s'ha celebrat a la tradicional Pineda de Gavà amb la intervenció de l'alcaldessa del municipi, Gemma Badia, a més d'altres líders del PSC.

Tot i això: Estava previst l'assistència del president espanyol, i socialista, Pedro Sánchez, però ha estat baixa d'última hora per ser positiu en covid.

Categoria: Política