Política
Jordi Puigneró
Foto: Jordi Puigneró | ACN
Crisi de Govern

Junts considera "un error històric" la destitució de Puigneró

Jordi Puigneró
Foto: Jordi Puigneró | ACN

Junts per Catalunya considera que la decisió d'Aragonès de destituir a Jordi Puigneró com a vicepresident és un "error històric" que posa en perill el projecte independentista. 

Per què és important? El cessament del vicepresident Puigneró és el resultat de la crisi de Govern que pateix l'executiu. Junts va plantejar al president una qüestió de confiança que Puigneró coneixia i que no havia comunicat a Aragonès.

  • Després la seva destitució, el vicepresident ha dit que el "poden cessar de vicepresident, però el que no cessarà mai és el meu compromís per treballar per la independència de Catalunya".

Què diu: Passada la mitjanit, i després de la compareixença del president, Junts mostrava el seu desacord amb la decisió.

  • "Junts expressa tot el seu suport al vicepresident per la seva tasca al Govern, que ha estat en tot moment impecable, lleial i solvent". 
  • El partit considera que la decisió d'Aragonès és "un error històric que posa en perill la continuïtat del projecte independentista" i que a més "vulnera l'acord de govern signat entre els dos partits". 

Què diuen: Diferents dirigents de Junts han donat suport al vicepresident cessat, entre ells Carles Puigdemont i Laura Borràs. 

    • Carles Puigdemont: "La lleialtat que importa és la lleialtat a Catalunya. Jordi Puigneró l'ha demostrada sempre. D'alguns altres no podem dir el mateix quan hagin de deixar el càrrec". 
  • Laura Borràs: "Gràcies, Jordi Puigneró, per tota la feina feta i per haver-la fet amb mentalitat d'estat".

Per altra banda: La CUP critica la situació que viu el Govern i la considera de "patètica i lamentable". 

  • El diputat Carles Riera acusa ERC i Junts de prioritzar les seves baralles abans de lluitar per millorar les condicions de la ciutadania. Ho ha dit en una entrevista a TV3 i ha qualificat la situació de "presa de pèl".

A partir d'ara: Aquest dijous al matí es reuneix l'executiva de Junts per analitzar la situació actual.

  • Amb la vacant de la vicepresidència, el president Aragonès ha instat a Junts a escollir un nou número dos que defensi el "consens" i la lleialtat al president i el seu govern.