Política
Foto: | Europa Press
Junts

El comiat d'Alsina: "Hem convertit Exteriors en una estructura d'Estat"

Foto: | Europa Press

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, s'ha acomiadat amb un llarg missatge en què fa valdre la feina feta pel seu dDepartament.

Per què és important? Alsina és una ferma defensora de la continuïtat de Junts al Govern. De fet, el seu equip va informar ahir que no ha presentat la dimissió, sinó que s'ha limitat a posar el seu càrrec a disposició del president Aragonès perquè la cessi ell mateix.

Què ha dit? A Twitter, ha explicat que:

  • "Ser consellera del govern del meu país és l'honor i el repte més gran que mai he tingut. També fer-ho al costat d'un equip tan brillant i que ho ha donat literalment TOT cada dia. Entre tots, hem convertit Exteriors en una estructura d'Estat".
  • "He fet més d’una vintena de viatges en què hem arribat a importants acords per a Catalunya amb governs, empreses, centres de recerca i innovació, universitat. I he denunciat davant organismes internacionals la vulneració de Drets Humans i la repressió de l’Estat contra l’independentisme".
  • "Quan vaig assumir el càrrec de consellera, vam trobar un departament vegetatiu, sense rumb i que havia tingut quatre consellers en cinc anys. Deixem un Exteriors dinàmic, vibrant, empoderat i que ha assolit en 18 mesos el 51,7% d'un Pla de Govern ambiciós".
  • "No renunciem a fer realitat el mandat de l’1-O. Des de noves, posicions continuaré treballant per allò que estimo i crec".

D'on venim: 

  • Alsina ha formalitzat la seva militància a Junts aquesta setmana per defensar la continuïtat a l'executiu.
  • "És en els moments difícils quan més valor té arremangar-se, posar-hi la cara i treballar tot el que calgui. Estic convençuda que es pot capgirar aquest moment complicat en què es troba el moviment sobiranista", va dir.
  • Així i tot, l'opció de marxar ha reunit un 55,73% dels vots de la consulta a les bases, enfront del 42,39% que ha votat per quedar-se dins l'executiu i un 1,88% que ho ha fet en blanc.

A més: Amb Alsina, ja s'han expressat sobre la seva marxa gairebé tots els consellers de Junts: Violant Cervera, Jaume Giró, Gemma Geis, Lourdes Ciuró i Jordi Puigneró. No ho ha fet Josep Maria Argimon, de Salut.

Categoria: Política