Política
Foto: | Govern
12 d'octubre

El nou Govern es reuneix obviant la festivitat del dia de la Hispanitat

Foto: | Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat els seus consellers a una reunió de treball a les 10 del matí d'aquest dimecres, obviant la festivitat del dia de la Hispanitat.

Per què és important? La trobada se celebra el dia que el constitucionalisme celebra la festa nacional d'Espanya. A Barcelona han convocat diverses manifestacions i concentracions per honrar el sentiment espanyol.

En profunditat: La reunió convocada per Aragonès comptarà amb la participació dels consellers, del secretari del Govern, Xavier Bernadí, i la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, així com personal tècnic de l'executiu.

  • La trobada servirà per exposar detalladament als nous consellers les dinàmiques de treball i el desplegament del Pla de Govern.
  • Al final de la reunió, Plaja compareixerà en roda de premsa.

A més: Com és tradicional, el president Aragonès no assistirà a cap acte de celebració de la Hispanitat i tampoc a la desfilada militar espanyol.

Què diuen? El líder del PSC, Salvador Illa, ha lamentat que el nou Govern hagi decidit celebrar una reunió de treball just aquest dimecres, coincidint amb el 12 d'octubre.

  • "Volen assenyalar permanentment que es desmarquen del dia i d'un sentiment que també és molt ampli a Catalunya com és el de celebrar pertànyer a Espanya; em sembla ridícul".
  • També ha reivindicat la pluralitat i la diversitat com "la riquesa i fortalesa més gran d'Espanya com a país".

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha carregat contra la celebració del 12-O.

  • Ha assegurat que la colonització d'Amèrica va ser "un dels majors genocidis de la història". També ha recordat que la conquesta d'Amèrica va provocar "vulneracions sistemàtiques" dels Drets Humans de milions de persones. 

Context: Els constitucionalistes surten al carrer aquest dimecres pel 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat.

  • La manifestació gran serà a les 11:30 al Passeig de Gràcia de Barcelona, i hi assistiran Vox, Cs i PP; no ho farà el PSC.
  • L'altra serà l'ofrena floral al monument de Cristòfor Colom, organitzada per entitats ultradretanes.
Categoria: Política
Etiqueta: Generalitat