Política
Foto: | ERC
ERC

Junqueras: "Amb Companys, ERC va ser la casa comuna de la societat catalana"

Foto: | ERC

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha participat en l'homenatge al president Lluís Companys. Des d'allà ha assegurat que, amb Companys, "ERC va assumir ser la casa comuna d'una immensa majoria de la societat catalana".

Per què és important? Companys, expresident de Catalunya, va ser afusellat pel bàndol franquista després de ser sentenciat per un tribunal de guerra. Avui se celebra al cementiri de Montjuïc de Barcelona el 82 aniversari del seu afusellament.

Què ha dit?

  • Junqueras ha assegurat:
    • "Amb Companys, ERC va assumir una responsabilitat històrica: ser el lloc de trobada d'una immensa majoria de la societat catalana. Una generació republicana de tradicions molt diferents, però que compartia la voluntat de servei a la gent i al país".
  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha declarat:
    • "Hem de plantar cara al feixisme, com Companys, amb l'extrema dreta creixent arreu d'Europa".

A més: A part de Junqueres també ha participat en l'ofrena floral el cap de llista d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall. Aquest ha dit: "Barcelona continua tenint un deute amb Companys i el meu compromís és complir amb aquest deute".

D'altra banda: Junts també ha participat en l’homenatge de Company amb el secretari general, Jordi Turull, i la presidenta, Laura Borràs.

  • Turull: "En aquest país la paraula rendició no ha existit mai. I l’estat espanyol mai se n’ha sortit"
  • Borràs: "El president Companys tenia la convicció que l’afusellaven per ser president de la Generalitat. És la lluita de l’estat contra una causa: l’independentisme català".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anat més enllà i ha demanat estabilitat, a propòsit de Companys: "Necessitem institucions reforçades amb pressupostos sòlids"

Al detalle: El primer secretari del PSC, Salvador Illa, i l'expresident de la Generalitat José Montilla han encapçalat aquest dissabte l'ofrena del seu partit a la tomba de Companys.

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Junts PSC