Política
Foto: | Europa Press
PSC

Illa critica una pròrroga dels pressupostos: "Aragonès, president de la renúncia"

Foto: | Europa Press

El primer secretari del PSC i cap de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha criticat una hipotètica pròrroga dels pressupostos de la Generalitat si finalment ERC no aconsegueix els suports per tirar-los endavant. 

Per què és important? El PSC ha allargat la mà al president Pere Aragonès per negociar els pressupostos, en canvi, ERC no ha atès l'oferta dels socialistes i han posat sobre la taula una pròrroga dels comptes si Junts no els vota.

Què ha dit? Salvador Illa ha criticat en una entrevista al diari 'Ara' el plantejament dels republicans sobre els pressupostos i que valorin l'opció d'allargar els comptes de 2022 al 2023.

  • "Aragonès s'està convertint en un president de la renúncia: renuncia a tenir pressupostos, al diàleg entre catalans, a tenir un Govern fort i estable"
  • "Ja he sentit veus que diuen que millor prorrogar el pressupost, que no passa res. Què vol dir, que no passa res?"

A més: El secretari general del PSC ha avisat que tot i que s'hagin ofert a aprovar els pressupostos, necessiten "garanties" que ERC complirà els acords.

D'altra banda: El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va argumentar que no s'asseurà a negociar amb les formacions que "no estiguin compromeses amb posar fi a la repressió". Així allunyant el PSC dels pressupostos.

Context: Aprovar els pressupostos de la Generalitat serà el primer gran repte d'ERC. Amb la sortida de Junts del Govern, l'equació es complica i força als republicans a fer matemàtiques parlamentàries.

  • De fet, els republicans no han descartat prorrogar-los si és necessari.
Categoria: Política
Etiquetes: PSC ERC